All Blogs

Otvoren natječaj za slanje fotografija za 10. Rovinj Photodays 2017

Published by Jure Orlić · 2016-12-04T07:41:45+00:00

Otvoren je godišnji natječaj suvremene fotografije “Rovinj Photodays 2017” – deseta edicija, a svi sudionici svoje radove mogu poslati do 31. siječnja 2017. godine, u sedam službenih kategorija.

Deseta edicija manifestacije “Rovinj Photodays” otvorena je za cjelokupnu internacionalnu fotografsku scenu pod nazivom:
“International Competition of Contemporary Photography – 10th RovinjPhotodays, 2017.”

Svoje radove fotografi mogu prijaviti u jednoj ili više službenih kategorija, prema precizno naznačenom pravilniku i protokolu prijava na www.photodays-rovinj.com.

Natječaj za 2017. godinu traje od 01.12.2016. do 31.01.2017. godine.
Sve prijave prima organizator te ih prosljeđuje nacionalnim selektorima. Nacionalni selektori predlažu najbolje radove (najviše 5 po svakoj kategoriji) te ih potom organizator prosljeđuje glavnom selektoru na finalno žiriranje. Na taj način, dvostupanjskim postupkom odlučivanja, donosi se odluka o finalistima i pobjednicima, birajući po troje najuspješnijih fotografija ili serija fotografija u svakoj kategoriji.

Imena finalista bit će objavljena na službenoj Web stranici te putem medija. Odabrane fotografije, kao i troje nominiranih autora iz svake kategorije, svake godine predstavljeni su u sklopu putujuće izložbe, kataloga, službene web stranice, medijskih objava i svih promotivnih materijala festivala.

Grand Prix nagrada

Nakon drugog kruga žiriranja, glavni selektor odabrati će sveukupnog pobjednika Festivala – dobitnika Grand Prix-a. Dobitnik će time zasebno osvojiti i samostalnu izložbu s pripadajućom pratećom publikacijom na danima Photodaysa u Muzeju za umjetnost i obrt (Zagreb) u jesenskom terminu.

U sklopu završne manifestacije Rovinj Photodays od 5. do 7.5. 2017. održava se svečano proglašenje pobjednika.

Pobjednicima pripada službena statua “Kadar”, gostovanje u Rovinju 6. svibnja 2017. na svečanoj večeri dodjele nagrada o trošku organizatora te sudjelovanje u putujućoj izložbi.

Sva tri nominirana rada u kategoriji “Umjetnički koncept” bit će izdvojeno predstavljeni u sklopu završne izložbe finalista.


U Maloj dvorani Kazališta lutaka Zadar, u srijedu 12. listopada s početkom u 12 sati GOSTUJE R. V. BRANHAM, ESEJIST, DRAMATIČAR, PISAC KRATKIH PRIČA IZ SAD

Published by Jure Orlić · 2016-10-10T05:27:58+00:00

U Maloj dvorani Kazališta lutaka Zadar, u srijedu 12. listopada s početkom u 12 sati na tribini Ogranka DHK Zadar govorit će glavni urednik časopisa „Gobshite Quarterly“  gosp. R. V. Branham iz Sjedinjenih Američkih Država. R. V. Branham, esejist, dramatičar, pisac kratkih  priča književnik je irsko-meksičkih korijena, uz to je osnivač, nakladnik i jedan od prevoditelja multilingualnog časopisa za književnost i umjetnost „Gobshite Quarterly“ kojega će predstaviti u Zadru.

R. V. Branham će govoriti o sjevernoameričkoj kulturnoj i nakladničkoj sceni, o svom radu, ali i o promoviranju suvremene hrvatske književnosti i umjetnosti, te o svojim planovima  za suradnju s hrvatskim autorima, pjesnicima, piscima i likovnjacima.

Američki višejezični međunarodni časopis „Gobshite Quarterly“  koji izlazi u gradu Portlandu, u američkoj saveznoj državi Oregon, od zadarskih autora do sad je objavio Tomislava Marijana Bilosnića i Franka Sorića, a jedan broj časopis u cijelosti je bio posvećen hrvatskom političkom aktivisti Zvonku Bušiću (23 siječnja 1946 - 1. rujna 2013). Časopis „Gobshite Quarterly“ poznat je po tome da objavljuje autore iz cijeloga svijeta, tako da svakog uvrštenog autora predstavi na više jezika, a po mogućnosti i pisama.  

U radu tribine uz gosta iz Amerike, književnika R. V. Branham, sudjeluju i književnice Julienn Bušić, Sanja Knežević, Jelena Primorac,  kao prevoditeljica, te Tomislav Marijan Bilosnić, kao domaćin tribine. Organizator tribine je Društvo hrvatskih književnika, Ogranak Zadar i Udruga 3000 godina Za dar.


Zašto fotografirati?

Published by Jure Orlić · 2016-09-17T08:34:46+00:00

Često se susrećemo sa fotografijom, osobito u ovo doba pametnih mobitela kada je sve postalo lako dostupno, pa tako i kvalitetne kamere. Iako su nas upravo ti pametni mobiteli vratili u domenu usjedilačkog života i nekako jednostavnosti življenja, valja napomenuti da je fotografija u suštini potpuno suprotna stvar.

Traženje savršenog kadra, trenutka, iščekivanje prilike stvar je kretanja, promatranja, uočavanja. Kretanje fotografa po prirodi, ulicama grada stvara trenutke. Fotograf je osoba koja bilježi trenutke, zaustavlja vrijeme na sebi svojstven način. Zato razlikujemo više vrsta fotografije; novinska, umjetnička, turistička i sl.

Ne zaboravite se kretati, održavajte kondiciju, zdravlje, ponesite svoj fotić naravno i uspjeha u fotografiji neće izostati - jednostavno uspjeh je zagarantiran.

Kada smo kretali sa PagFoto zajednicom, ideja je bila jednostavna. Kadrove s dugih šetnji po otoku Pagu posložiti na jedno mjesto. Stvoriti sliku u svijet, pokazati da Pag nije samo čipka, sol, sunce i more. Pag je raj za fotografiju koji još nije otkriven. Šetajmo se zajedno i do nekog boljeg kadra - vaš urednik.

 


Ortopedix.hr

Published by Jure Orlić · 2016-09-07T12:28:20+00:00

Ortopedski ulošci izrađeni po mjeri >>>>

Dobro je znati da u dugim šetnjama dok tražiš savršen kadar, možeš računati na ovakve uloške koji baš svaku cipelu, tenisicu, balerinku ili neku drugu obuću naprave udobnom i pouzdanom. Često smo imali prilike iskusiti višesatne hodnje gdje su noge pucale zbog neudobne obuće. Ortopedski ulošci izrađeni po mjeri idealna su za duga hodanja i pružanje udobnosti koju vam ne može osigurati vaša obuća. Jednostavno, kada se tene potroše izvadiš ortopedski uložak i prebaciš u nove tene, i to je to. Vjerujte nam, udobnost obuće vrlo je bitna za zadovoljnog fotografa.


Dva mjeseca aktivnog rada

Published by Jure Orlić · 2016-02-10T06:57:40+00:00

Evo da Vam se obratim nakon dva mjeseca aktivnog rada našeg portala. PagFoto je doživio jedan novi izgled ali i stekao jednu novu publiku. S a osobitom lakoćom korisnici postavljaju svoje fotografije na portal i komuniciraju. Nadamo se da će nam se pridružiti još prijatelja fotografa. trenutno na portalu postoje 154 fotografije i 9 amaterskih fotografa.


Podignut novi PagFoto

Published by Jure Orlić · 2015-12-11T11:20:34+00:00

Dragi prijatelji, dragi fotografi,

nakon dugo vremena gledanja kako PagFoto zajednica samo stoji odlučili smo krenuti ispočetka i napraviti sustav koji će zadovoljiti apsolutno sve aspekte modernog društvenog weba kao i aspekte inovativne, responzivne web stranice.

Nadamo se da će te uživati u djeljenju fotografija i komentiranju jer društvo je ono što nas je i spojilo a ljubav prema fotografiji ujedinila. Preradili smo uzz pomoće web dizajn studia - TJstudio.info Pag apsolutno sve i prenamjenili iključivo samo za fotografiju. Uživajte, ako gdje zapne javite nam se na urednistvo@pag-foto.info. Tu smo zbog Vas


Share This

Featured Image

More From PagFoto.info

Triba nabrat ješku Paška čipkarica Miran san Kad bura zadimi Lanterna na Fortici Valić i mulić 2 Sjetite se naše sestre Lokva na Sv.Vidu Tri tenora Ca vo govoriju? U Lunjskom vinogradu... DSC_0541