Zašto fotografirati?

Zašto fotografirati?

Published by Jure Orlić · 2016-09-17T08:34:46+00:00

Često se susrećemo sa fotografijom, osobito u ovo doba pametnih mobitela kada je sve postalo lako dostupno, pa tako i kvalitetne kamere. Iako su nas upravo ti pametni mobiteli vratili u domenu usjedilačkog života i nekako jednostavnosti življenja, valja napomenuti da je fotografija u suštini potpuno suprotna stvar.

Traženje savršenog kadra, trenutka, iščekivanje prilike stvar je kretanja, promatranja, uočavanja. Kretanje fotografa po prirodi, ulicama grada stvara trenutke. Fotograf je osoba koja bilježi trenutke, zaustavlja vrijeme na sebi svojstven način. Zato razlikujemo više vrsta fotografije; novinska, umjetnička, turistička i sl.

Ne zaboravite se kretati, održavajte kondiciju, zdravlje, ponesite svoj fotić naravno i uspjeha u fotografiji neće izostati - jednostavno uspjeh je zagarantiran.

Kada smo kretali sa PagFoto zajednicom, ideja je bila jednostavna. Kadrove s dugih šetnji po otoku Pagu posložiti na jedno mjesto. Stvoriti sliku u svijet, pokazati da Pag nije samo čipka, sol, sunce i more. Pag je raj za fotografiju koji još nije otkriven. Šetajmo se zajedno i do nekog boljeg kadra - vaš urednik.

 

Share This

Featured Image

More From PagFoto.info

Ca vo govoriju? Naši zidi DSC_0445 IMG_0364 Konkurencija Ruzinava buža Hridi (2) Marylinka u Pag Kroz crikvu Kerštofula Tajna dvaju svjetova Predizborna Da se ne zaboravi -lovci na klapuniće i prnjavice